10 + 1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το αγαπημένο σου Αλεύρι Λήμνου Οικογένειας Ποριάζη

10 + 1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το αγαπημένο σου Αλεύρι Λήμνου Οικογένειας Ποριάζη

Είσαι από αυτούς που με την πρώτη ευκαιρία και ανάμεσα σε προσφορές και φανταχτερές συσκευασίες αναζητούν τα καλύτερα και τα πιο ποιοτικά άλευρα; Είσαι από αυτούς που αγαπάνε να ζυμώνουν και ξέρουν να χειρίζονται τη ζύμη σαν εξπέρ;

Μπορεί η απάντηση να είναι ναι, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζεις για το αγαπημένο σου Αλεύρι Λήμνου; Παρακάτω θα αναφέρουμε 11 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις και πάμε στοίχημα ότι θα σε εκπλήξουν.

 

1. Το Αλεύρι Λήμνου είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και διαδεδομένα προϊόντα του νησιού αν αναλογιστούμε ότι από την αρχαιότατα, η Λήμνος παρήγαγε σημαντικές ποσότητες σιτηρών και αποτελούσε τον σιτοβολώνα του Αιγαίου.

2. Το Αλεύρι Λήμνου της Οικογένειας Ποριάζη προέρχεται από την τοπική ποικιλία σκληρού σίτου ‘Λήμνος’ που η ίδια κατάφερε πρώτη να επανακαλλιεργήσει στο νησί.

3. Έχει λάβει πιστοποίηση ΑΓΡΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ από τον ΕΚΕΤΑ που αφορά τόσο τη γενετική του ταυτότητα –DNA όσο το ισοτοπικό αποτύπωμα και το μικροβιακό του προφίλ, με βάση τα οποία ταυτοποιείται ότι η ποικιλία από την οποία προέρχεται το Αλεύρι είναι όντως ή τοπική ποικιλία σκληρού σίτου Λήμνος .

4. Είναι προϊόν συμβολικής καλλιέργειας αφού τα ντόπια σιτάρια από τα οποία παρασκευάζεται το Αλεύρι, καλλιεργούνται αποκλειστικά στη Λήμνο από την Οικογένεια Ποριάζη και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς του νησιού.

background

5. To σταρένιο Αλεύρι Λήμνου παρασκευαζόταν από την Οικογένεια Ποριάζη πολλά χρόνια πριν ξεκινήσει να συσκευάζεται σε σακουλάκια του 1ος κιλού και να διατίθεται στην αγορά, καθώς αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη της εταιρείας για την παρασκευή των υπόλοιπων παραδοσιακών της προϊόντων.

6. Το Σταρένιο Αλεύρι της Οικογένειας Ποριάζη είναι το πρώτο αλεύρι Λήμνου προερχόμενο αποκλειστικά από τα ντόπια σιτάρια του νησιού που κυκλοφόρησε μαζικά στην αγορά.

7. Όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησης πραγματοποιούνται εξολοκλήρου στη Λήμνο από την Οικογένεια Ποριάζη εξασφαλίζοντας την ύψιστη ποιότητα.

8. Είναι 100% φυσικό και αγνό προϊόν αφού δεν περιέχει συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα

9. Το Αλεύρι Λήμνου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη

10. Το 2020 το Αλεύρι Λήμνου της Οικογένειας Ποριάζη απόστασε το Silver Award στον διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας Taste Olymp Awards.

11. Περιέχει όλο του το σιμιγδάλι επομένως αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την παρασκευή χειροποίητων ζυμαρικών.

 

74234650 2446065658944770 5980752967681179648 n

Facebook Twitter Google+ Pinterest