Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας 2019-2020 Οικογένειας Ποριάζη

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας 2019-2020 Οικογένειας Ποριάζη

 

Την δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη υπολογίζεται να ξεκινήσει για φέτος το project της συμβολαιοποιημένης καλλιέργειας της επιχείρησής μας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και με τη βοήθεια των προβλεπόμενων βροχοπτώσεων, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουμε τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι συνεργαζόμενοι αγρότες, τις προετοιμασίες και τα οργώματα για την φετινή σπορά.

truck 01Συνεργάτες

Ο αριθμός των συνεργαζόμενων αγροτών αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή συνολικά 13 αγρότες από όλη τη Λήμνο, οι οποίοι θα καλλιεργήσουν σιτάρι και κριθάρι σε περισσότερα από 4.000 στέμματα, ιδιόκτητα και μη, κάποια εκ των οποίων Βιολογικής Καλλιέργειας. Η αναμενόμενη γεωγραφική κατανομή για τη φετινή καλλιέργεια, καλύπτει τις ευρύτερες περιοχές Πορτιανού-Μέλαγκας - Κοκκινόγεια, την ανατολική Ατσική, τις ευρύτερες περιοχές Άγιος Αλέξανδρος - Άγιος Θεόδωρος στα βορειοανατολικά της Λήμνου και σε συγκεκριμένες περιοχές βορειοδυτικά του νησιού (μεταξύ Κορνού και Σαρδών).

ok

Ποικιλίες

Στη φετινή καλλιεργητική σεζόν, κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθούν 3 ποικιλίες σιταριού και 2 ποικιλίες κριθαριού ενώ για πρώτη φορά εισέρχεται στο πρόγραµµα σποροπαραγωγής, µία νέα ποικιλία ψυχανθών η οποία έχεις ως στόχο να λειτουργήσεις ως φυσικό λιπαντικό των χωραφιών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την εξάλειψη των μειονεκτημάτων της μονοκαλλιέργειας αλλά και τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων που επιβαρύνουν οικονομικά και περιβαλλοντικά τη γεωργία. Αυτή η εναλλαγή υπολογίζουμε σταδιακά να εφαρμοστεί και στις ερχόμενες καλλιεργητικές σεζόν, σε όλα τα καλλιεργήσιμα με σιτηρά χωράφια, ώστε να εμπλουτιστεί φυσικά το χώμα με άζωτο για την επόμενη καλλιέργεια και να παράγουμε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό και ποιοτικό καρπό μακροπρόθεσμα.

13

 Τεχνική υποστήριξη

Όπως κάθε χρόνο, γιατην περαιτέρω διευκόλυνση των συνεργαζόμενων αγροτών σε συνεγασία µε τη Τράπεζα Πειραιώς (Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Τράπεζας Πειραιώς) προσφέρουμε πλεονεκτήματα, όπως η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας για τη διασφάλιση των πρώτων υλών και ο προγραμματισμός της παραγωγής. Καθώς είμαστε και οι ίδιοι καλλιεργητές, για τις ανάγκες της επιχείρησής μας, κατανοούμε πλήρως τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που προκύπτουν κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Επομένως, προσπαθούμε να στηρίζουμε τους συνεργάτες μας και να συνδράμουμε µε κάθε τρόπο σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας και της συγκομιδής. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι αγρότες λαμβάνουν συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία ενώ όπου χρειαστεί γίνονται και διορθωτικές κινήσεις µε στόχο η παραγωγή να ανταποκρίνεται στα υψηλά ποιοτικά πρότυπα που θέτει η εταιρία.

IMG 20170121 151100 349 ok

Αποτελέσματα

Για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχόμενα, όταν και μπήκε στη γραμμή εκκίνησης το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας σιτηρών, η Οικογένεια μας έχει προμηθευτεί, σωρευτικά, τεράστιες ποσότητες σιτηρών υψηλής ποιότητας, από τους συνεργαζόμενους παραγωγούς. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, καλύπτουμε το 100% των αναγκών μας για την παραγωγή των παραδοσιακών παξιμαδιών και των τοπικών ζυμαρικών, αποκλειστικά µε σιτάρια και κριθάρια Λήμνου, ενώ εδώ και δύο χρόνια, ξεκινήσαμε δυναμικά την τυποποίηση και τη διάθεση του αλεύρου που παράγουμε, με την εμπορική επωνυμία ‘’Αλεύρι Λήμνου’’.  

Facebook Twitter Google+ Pinterest